lørdag den 28. april 2018

Dewey's Readathon April 2018: Løbende opdatering


Kl. 11.12: Så kom dagen endelig – det er lørdag d. 28/4 og dermed Dewey’s 24h Readathon. Som altid har jeg glædet mig som et lille barn til at tage 24 timers pause fra alle forpligtelser og bare læse og snacke. Jeg havde ellers planer om at sove længe i dag, men lidt over 7 var jeg lysvågen og kunne selvfølgelig ikke falde i søvn igen, så vi må lige se, hvordan planen om at holde sig vågen det meste af natten kommer til at gå. Indtil videre er jeg dog optimistisk :)

Jeg har gennem de sidste par uger kræset om min læsestak, lagt til og taget fra, og er nu rigtig godt tilfreds med den bunke bøger, jeg er endt ud med. Jeg ved ikke, om jeg når igennem dem alle sammen, men det er korte bøger, så chancen er der, og jeg glæder mig til hver og én. Samtidig er det en virkelig varieret stak, bestående af både en børnebogsklassiker, fantasy, YA, spænding, romance og endda en japansk roman om en kat, som jeg er meget spændt på at læse.

Jeg har indkøbt rigelige mængder snacks, mine katte-læse-buddies har været ude og bruge en masse energi hele formiddagen, så de nu er klar til readathon ved siden af mig i sofaen (læs: de snorksover), jeg er hoppet i mit mest behagelige Hogwarts nattøj, jeg har forberedt og redigeret billeder og nu vil jeg bruge de sidste timer inden start på at finde frem til alle jer, der også deltager, som jeg skal følge døgnet igennem.

Dette indlæg vil løbende blive opdateret gennem alle 24 timer. Derudover kan I følge mit læsedøgn på instagram, @readingraindrops hvor der nok vil være en del mere spontane opdateringer i stories, som ikke nødvendigvis finder vej til bloggen.

Det er i øvrigt 4. gang, jeg deltager. Mine tidligere readathonindlæg kan læses her, her og her, hvis det skulle have interesse :)

Jeg håber, at I alle sammen får et fantastisk Readathon. Kommentér endelig og fortæl mig, om du deltager og hvor jeg i så fald kan følge din læsning :)


Kl. 13.52: Det er det samme HVER gang - jeg har ih så god tid i timerne op til, men så snart vi nærmer os kl. 14 panikker jeg totalt og sidste-øjebliks-stresser over posts på de sociale medier, læse- og snackvalg. Men jeg lægger stærkt ud med Den lille prins af Antoine De Saint-Exupéry - en børnebogsklassiker, som jeg aldrig tidligere har fået læst. Og min ene kat breder sig selvfølgelig, så jeg knapt kan læse i sofaen - som sagt er alt som det plejer ;) God start alle sammen!

Kl. 14.56: Sidste side i Den lille prins er vendt. Det var en hurtigt læst, men meget fin og filosofisk lille historie med søde illustrationer. Jeg tror muligvis at jeg er nødt til at læse den igen på et tidspunkt, for rigtigt at sætte pris på alle dens budskaber og livsklogskab, men indtil videre er jeg i hvert fald glad for endelig at have fået den læst. Nu vil jeg gå i gang med næste bog i stakken, som er Odd and the Frost Giants af Neil Gaiman.


Kl. 16:16: Så blev jeg færdig med anden bog i stakken, Odd and the Frost Giants af Neil Gaiman. Som altid var det en fornøjelse at læse Neil Gaimans ord - fortællingen om Odd har rødder i nordisk mytologi, og vi mødte både Thor, Odin, Loke og Freja på dette eventyr. Næsten bog i stakken bliver Lips Touch af Laini Taylor, som er en fantasy short story collection. Om jeg læser dem alle på én gang, eller læser noget andet indimellem, har jeg ikke helt bestemt endnu, men det må jeg tage stilling til efter den første af de tre historier. Den lille prins var forresten på 95 sider, mens Odd and the Frost Giants var på 97 sider, så i alt har jeg indtil videre læst 192 sider.


Kl. 18:19: De sidste to timer har jeg fået læst den første historie i Lips Touch, nemlig "Goblin Fruit". Laini Taylor skriver som altid helt fantastisk, og det var en virkelig god short story. Jeg har også holdt mig en smule opdateret på instagram, og spist verdens bedste lasagne til aftensmad med mine forældre og min søster, som jeg er på besøg hos i dag. Nu holder jeg pause fra Lips Touch og vil gå i gang med The Guest Cat af Takashi Hiraide, hvor vi bevæger os over i en helt anden genre, men det bliver meget spændende, hvad jeg vil synes om den.


Kl. 21.26: Jeg nåede omkring 50 sider ind i The Guest Cat og tog lige en pause fra den - ikke fordi jeg ikke nyder den, for det gør jeg, men jeg tænkte at det kunne være meget godt at variere læsningen lidt denne gang, når jeg nu har muligheden for det med en short story collection i bunken. Derfor har jeg i mellemtiden fået læst endnu en short story i Lips Touch, nemlig "Spicy Little Curses Such as These" og den var mindst lige så god som den første. Jeg snacker også på livet løs, så det er jo herligt.


00:59: Jeg har en lille smule krise. Eller, krise er så meget sagt, jeg er bare en smule træt og har teknisk set gang i tre bøger på én gang. Jeg er dog snart færdig med The Guest Cat, der mangler jeg kun ca. 30 sider. Jeg mangler også stadig den sidste historie i Lips Touch, som jeg har planer om at læse senere. Og så er jeg gået i gang med Shut Out af Kody Keplinger, fordi jeg trængte til at læse noget helt let  - så den er jeg faktisk allerede nået 105 sider ind i, og indtil videre er den lige, hvad jeg håbede på. Nu er jeg bare spændt på, hvor længe endnu jeg holder, inden jeg er nødt til at tage en lur, men heldigvis har jeg iskaffe på køl til hvis det bliver helt galt med trætheden :)


01:58: Jeg fik læst The Guest Cat færdig. Den var god, men det var i virkeligheden nok mest fordi den handlede om en kat. Den handlede også om rigtig meget andet, men det var helt klart katten, der gjorde det for mig - men der var også en helt særlig stemning i bogen. Jeg ved ikke, om det er helt generelt for japansk litteratur, at det ikke nødvendigvis er noget for mig, for jeg sad tilbage med lidt den samme følelse, som da jeg læste Murakami - det er ikke dårligt, bestemt ikke, men jeg er bare heller ikke ved at falde bagover af begejstring. Det kan være, at jeg skal prøve noget mere japansk litteratur, for at finde ud af, hvad det er, der sådan begejstrer folk ved det, for indtil videre har jeg lidt svært ved at se det :)

Kl. 05.54: Nu er det lige pludselig blevet lyst udenfor igen (jeg havde lidt forventet en storslået solopgang, men dét var der altså ikke noget af), jeg har stadig ikke sovet, men til gengæld har jeg færdiglæst Shut Out af Kody Keplinger. Den var lige præcis hvad jeg havde brug for til de lange nattetimer, for den var den perfekte blanding af sjov, sød og teen-drama. Jeg er overraskende frisk i skrivende stund, men nu må vi se hvor længe det varer. Min plan er at gå i gang med den sidste short story i Lips Touch nu og læse indtil jeg ikke kan mere. Er der andre derude, der stadig er kørende? :)

Kl. 09.08: Jeg måtte overgive mig til et par timers søvn ganske kort tid efter forrige opdatering. NU er jeg dog tilbage og fortsætter med Lips Touch, som jeg håber på snart at være færdig med, så jeg måske kan nå en lille kort bog mere.

Kl. 12.49: Jeg nåede at blive færdig med Lips Touch, som indtil videre har været readathonets bedste bog. Nu er der kun lidt over en time tilbage, så jeg vil starte på The Boy with the Cuckoo-Clock Heart af Mathias Malzieu og læse så langt, jeg kan nå i den. Rigtig god slutspurt alle sammen - vi ses på den anden side af kl. 14 :)

Kl. 14.00: Det var så dét readathon - og hvor har det bare været hyggeligt, som altid! :) Jeg endte op med at færdiglæse 5 bøger og påbegynde én. En lille opsamling:
Den lille prins af Antoine De Saint-Exupéry på 95 sider.
Odd and the Frost Giants af Neil Gaiman på 97 sider.
The Guest Cat af Takashi Hiraide på 140 sider.
Shut Out af Kody Keplinger på 330 sider.
Lips Touch Laini Taylor på 270 sider.
Og så nåede jeg 35 sider i The Boy with the Cuckoo-Clock Heart.
Hvilket giver 967 sider i alt, og det er ganske fint. Min taktik denne gang har været lidt anderledes end de andre gange, da jeg har skiftet mellem de forskellige bøger i stedet for at læse én færdig, før jeg begynder på en ny. Jeg ved egentlig ikke hvilken af metoderne jeg foretrækker, men det er da rart nok at vide til næste gang, at begge dele fungerer. Jeg tror, at eftermiddagen kommer til at byde på en lille lur. Nu er der vist ikke andet for end at sige tak for denne gang, det har været fantastisk både at følge med I jeres læsedøgn, og at I havde lyst til at følge med her og på instagram - vi ses igen til readathon i oktober :D


42 kommentarer:

 1. Pøjpøj til dig og læsekammeraterne :D
  Glæder mig til at følge med!


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, og i lige måde! :D Dit readathon-indlæg er også fundet frem, så jeg kan følge med :D

   Slet
  2. Stærk start med Den lille Prins - og 'Lips Touched' kunne jeg også godt lide :-)

   Mvh.
   Den lille Bogblog

   Slet
  3. Den lille prins var så fin - og indtil videre er jeg virkelig også begejstret for Lips Touch :)

   Slet
  4. Yay kattebilleder! Er spændt på at høre, hvad du synes om bogen - jeg kan faktisk ikke huske, om jeg læste den til sidste års readathon :-)

   Slet
  5. Yay, det er altid dejligt med kattebilleder :D
   Den er perfekt til readathon, så man kan tage en historie ind imellem andre bøger - og så skriver Laini Taylor bare fantastisk :)

   Slet
  6. Hov! Du har Toffifee! Hit med en! :P

   Slet
  7. Haha, det ville være så smart, hvis man lige kunne dele sine snacks gennem skærmen :D en skønne dag!

   Slet
  8. Sejt at du har holdt ud hele natten! Er i øvrigt enig mht. The Guest Cat og asiatisk litteratur i det hele taget. Det er interessant, men det kryber sjældent ind under huden på mig.

   Mvh.
   Den lille Bogblog

   Slet
  9. Tak, det gik overraskende godt med at holde mig vågen indtil ved 6.30-tiden - der blev det helt umuligt xD
   Hvor er jeg glad for, at jeg ikke er den eneste, der har det sådan med asiatisk litteratur - det virker til at være ret hypet lige for tiden, så jeg var bange for, at det bare var mig, der ikke kunne se fidusen i det - men dejligt at vi er flere :)
   Tak for et hyggeligt læsedøgn! :D

   Slet
 2. Ej, hvor sjovt, det er også fjerde gang jeg deltager:)
  Jeg glæder mig til at følge din læsning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej, hvor godt! :D Mange tak, og i lige måde, det bliver så hyggeligt! :)

   Slet
 3. Hvor fint at starte med "Den lille prins" - så er stemningen ligesom sat. <3
  Rigtig god læselyst - jeg ser frem til, at følge med!

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis - Den lille prins var så fin :)
   Mange tak - det er startet godt i hvert fald <3

   Slet
  2. Dejligt! Og åh, jeg vil så gerne læse "Lips touch" - jeg har hørt så gode ting om den! <3

   Slet
  3. Indtil videre er jeg også virkelig begejstret for den, så den synes jeg bestemt, du skal læse :) <3

   Slet
  4. Den må ryge på to-buy listen! :D
   Hvor er det sejt, at du har holdt den kørende hele natten - sådan! <3

   Slet
  5. Det lyder som en god plan! :D
   Tak for et hyggeligt læsedøgn! <3

   Slet
 4. Åh, jeg elser "Den lille prins":0) Sikke du hygger med misserne - de er så søde! Håber at din læsning går godt, og at du hygger!

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at høre :)
   Årh, tak, det er simpelthen så hyggeligt med katte og læsning <3
   Håber også at det går godt hos dig!

   Slet
  2. Ja, katte er det skønneste selskab ;o) Sikke en super lækker snack tallerken du har fundet frem <3 Her går læsningen stille og roligt. Er lige begyndt på en ny bog, som jeg læser en smule i inden, at det bad og ekstra kaffe kalder :0)

   Slet
  3. Det er de nemlig :D
   Hæhæ, jeg tror også lidt det er alt det sukker, jeg holder den kørende på lige nu!
   Håber at kaffen har hjulpet hos dig, og at den nye bog er god :)

   Slet
  4. Kaffen hjalp :0) Heldigvis. Hvor er du sej, at du kunne holde dig vågen så længe! Åh, ja - jeg elsker "Peter Pan", som jeg lige har læst færdig, så nu kalder en ny bog :0)
   God slutspurt!

   Slet
  5. Dejligt - jeg måtte også have lidt kaffe, da jeg stod op efter min lur imorges - så kunne jeg heldigvis lidt igen :D
   Hvor er det godt at høre, at du er så begejstret for Peter Pan, den er virkelig også god :)
   Tak for et hyggeligt læsedøgn!

   Slet
 5. Det lyder som om du er godt i gang. Er spændt på at høre mere om The Guest Cat.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg i hvert fald :) Indtil videre nyder jeg The Guest Cat, men den er lidt speciel og meget anderledes end hvad jeg normalt læser - lidt svær at sætte ord på, men indtil videre en rigtig fin bog :)

   Slet
 6. Opdagede lige at du også er med og det ser jo ud til at gå strygende :) Fortsat god læselyst så længe du nu holder ud :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ser også ud til at være gået godt hos dig! :) Tusind tak, og i lige måde :D

   Slet
 7. Du er godt nok sej. Utroligt at du kan holde ud så længe. Jeg måtte overgive mig ved midnat, og er først kommet op for en time siden. Fortsat god læselyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var også overrasket, for jeg havde faktisk lidt krise ved 12-1-tiden, men så var det som om jeg livede lidt op, og så gik det faktisk ganske fint med at holde mig vågen indtil ved 6.30-tiden, hvor den ikke gik længere.
   Tak for et hyggeligt læsedøgn :D

   Slet
 8. Hold da op en flot forside til The Boy with the Cuckoo-Clock Heart! Den gør mig lidt nysgerrig :-)

  Håber du havde en god slutspurt!


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må man sige - indtil videre er den i hvert fald god, så det tegner godt :)
   Jeg nåede ikke så langt på slutspurten - trætheden kom snigende igen, men det er nok hvad man må forvente :D

   Slet
 9. Tak for denne gang & den med luren er jeg med på. :P <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, det har som altid været en kæmpe fornøjelse <3 Håber du fik dig en god lur :D

   Slet
 10. Det har været rigtig hyggeligt at følge dit læsedøgn :)
  Laini Taylor er en fantastisk forfatter. Jeg tror snart at det er på tide at læse endnu en af hendes bøger.
  Forsat god søndag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, det er jeg glad for at høre, det har simpelthen været så hyggeligt! Jeg håber også, at du havde et fantastisk læsedøgn :)
   Det er hun nemlig - efter at have stiftet bekendtskab med hende igen, vil jeg gerne snart læse Strange the Dreamer.
   Mange tak, og i lige måde! :)

   Slet
 11. Så hyggeligt at følge med! Og flot, at du kunne klare dig med så lidt søvn!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, og i lige måde! :)
   Nu hvor det er blevet mandag, betaler jeg også prisen for den manglende søvn, men det var alligevel det værd :)

   Slet
 12. Jeg håber, at du havde et vidunderligt læsedøgn! <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det havde jeg i hvert fald! :) Jeg håber også, at du havde en skøn weekend <3

   Slet
 13. Det var et fint opdateringsindlæg! Jeg glæder mig til efterårets readathon, hvor jeg håber at kunne deltage, nå nu det ikke var muligt denne gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :) Det håber jeg også, det kunne være hyggeligt! :)

   Slet