onsdag den 13. januar 2016

"Alkymisten" af Paulo Coelho (#Alkymistenrejser)Titel: Alkymisten   Forfatter: Paulo Coelho   Udgivelsesår: 2004 (org. 1988)   Forlag: Bazar

Siden nytår har jeg haft en ganske særlig gæst. Mai var så sød at spørge, om jeg ville være næste modtager af Alkymisten af Paulo Coelho, og det sagde jeg selvfølgelig ja til.

Projektet er startet af Simone, som i september sidste år sendte Alkymisten ud på sit livs rejse. Den rejser fra bogblogger til bogblogger, og tager sine minder med sig fra sted til sted, indtil den igen vender hjem til Simone i september, efter at have rejst i et helt år.

De søde piger, som indtil videre havde haft bogen på besøg, havde allerede lavet så fine tilføjelser til bogen i form af klistermærker, markeringer og noter. Det gav en helt ny dimension til læsningen, at andre havde siddet med samme bog, markeret deres yndlingspassager og skrevet deres tanker ned. Min tilføjelse til bogen blev også markering af et par fantastiske passager, samt et #Alkymistenrejser bogmærke med det, efter min mening, mest sigende citat fra bogen.

Jeg vidste slet ikke hvad jeg skulle forvente mig af selve bogen. Jeg kunne se på de forrige deltageres hilsner, at der var delte meninger om den, så jeg var meget spændt på at finde ud af, hvad jeg selv ville synes om den. Jeg blev positivt overrasket over, hvor meget handling og historie der faktisk var i den. Jeg havde frygtet, at filosofien ville tage overhånd, men det passede virkelig fint til historien, og der var masser af guldkorn.

Selvom man aldrig vil kunne finde en bog, som alle vil kunne lide, så synes jeg virkelig at valget af Alkymisten som rejsende bog er genialt. Historien og budskabet føles så universelt, at jeg næsten er sikker på, at de fleste kan være med og få noget ud af læsningen, uanset om man bryder sig om den eller ej.


Simone har nævnt, at hun overvejer at sende endnu en bog afsted, og jeg håber meget, at denne også vil finde vej til mig. Jeg har nemlig hygget mig rigtig meget med #Alkymistenrejser og siger mange tak for besøget. Jeg har sendt bogen videre til Rikke, og glæder mig til at følge dens videre rejse. 

4 kommentarer:

 1. Åh, hvor er jeg altså så glad for, at du kunne lide bogen, og at du havde lyst til at have den på besøg. Desuden kan jeg godt lide din beskrivelse af, hvordan de andres noter og markeringer var med til at gøre det til en endnu større oplevelse. Det er nemlig også en af de ting, jeg glæder mig meget til, når den kommer tilbage - for udover at bladre en masse gange i bogen, så regner jeg også med at genlæse den. Netop fordi jeg tænker, at det vil blive en helt unik oplevelse :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror helt sikkert, at det bliver en unik oplevelse når du får bogen tilbage og genlæser den efter et helt år. Allerede nu er der så mange fine tilføjelser, så hvad kan det ikke blive til i tiden mellem nu og september :)

   Slet
 2. Sikke et flot bogmærke, du sender med bogen - det passer absolut perfekt til!
  Alkymisten er virkelig en fin bog og jeg elsker ideen med, at den får lov til at besøge så mange skønne bloggere. <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak <3
   Ja, det er verdens fineste idé, at vi allesammen får lov at dele læseoplevelsen med hinanden på den måde :D

   Slet