tirsdag den 12. januar 2016

"Kissed by an Angel #1 - Til døden os skiller" af Elizabeth ChandlerTitel: Kissed by an Angel  #1 – Til døden os skiller   Forfatter: Elizabeth Chandler   Udgivelsesår: 2015 (org. 1995)   Forlag: Tellerup
Ivy er flyttet til en ny skole, da hendes mor skal giftes med en af byens rigeste og mest magtfulde mænd, Andrew. Andrews søn er selvfølgelig skolens mest populære fyr, Gregory, som udviser en mærkelig form for interesse for Ivy. Ivy har altid haft en stærk tro på engle, men hendes tro bliver sat på en alvorlig prøve, da hendes kæreste Tristan bliver slået ihjel i et frygteligt biluheld, hvor Ivy er med i bilen. Derefter har hun mistet troen, men det viser sig, at Tristan er blevet en engel, og forsøger at komme i kontakt med hende. Han har nemlig fået en mission, men han ved endnu ikke hvad den indebærer. Der er dog flere mysterier, der venter på at blive løst, og tingene er måske ikke helt som de ser ud.


Jeg kendte intet til bogen, eller dens to efterfølgere, før jeg fik hele serien i julegave. Bøgernes forsider er utroligt flotte, og ud fra bagsideteksten tydede det på, at bøgerne lige ville være noget for mig. Det var denne første bog også. Det er det helt klassiske young adult set-up med den søde, uskyldige pige, som bliver forelsket nærmest ved første øjekast i sin drømmefyr, som gengælder kærligheden, men som må så grueligt meget igennem for at få lov at være sammen. Det fungerede dog ganske godt, på trods af, at det på ingen måde var originalt. Jeg kunne godt lide hele idéen med englene, som var i mere traditionel forstand end i så mange andre fantasybøger. 

Sproget flød let og siderne vendte nærmest sig selv. Bogen føltes dog meget kort, og kendskabet til bogens karakterer og plottet er derfor stadig kun overfladisk, men det var en god start på trilogien. Jeg er fanget ind i mysteriet og meget spændt på, hvor de to næste bøger fører historien hen. Lige nu er der mange løse ender, og dermed virkelig mange spændende muligheder. Der er helt sikkert potentiale, så jeg håber bare, at det bliver udnyttet optimalt. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar