tirsdag den 1. december 2015

Julelæsning 2015


December har altid været, og vil nok altid være, min yndlingsmåned. Den 24. december kan jeg fejre både fødselsdag og juleaften, og måneden er derfor ekstra fyldt med hygge, familie, gode venner, mad og gaver.

I december plejer jeg også gerne at tilpasse min læsning til et jule- og vintertema, og har derfor fundet nogle bud på bøger, som kan passe hertil.

Let it Snow af Debbie Macomber m.fl., og Let it Snow af John Green m.fl. har ikke kun titlen til fælles, men er begge samlinger af tre kærlighedshistorier, som alle foregår ved juletid. Jeg læste dem i juledagene sidste år, og dertil passer de helt perfekt.

Dash & Lily’s Book of Dares af Cohn & Levithan var vildt hypet for et par år siden, og er da også en hyggelig bog om to unge, som mødes gennem en bog hvori de hver især skriver små udfordringer til hinanden.

My True Love Gave to Me af Stephanie Perkins m.fl. læste jeg også sidste år, og det er virkelig en dejlig samling af jule- og vinterhistorier.

I år har jeg tænkt mig at læse With Love at Christmas af Carole Matthews, ’Twas the Night Before Christmas and Other Christmas Stories fra Wordsworth Children Classics, og Christmas Stories fra Everyman’s Pocket Classics. Et tilbagevendende tema, udover jul og vinter selvfølgelig, er at jeg nyder at læse samlinger af kortere fortællinger op mod jul. På den måde kommer jeg ud på mange flere forskellige eventyr J


Hvad skal I læse i december? J

8 kommentarer:

 1. Jeg skal også læse julebøger ligesom dig. Har allerede læst to (hey, julen startede med 1. advent! :D) og regner med at nå mindst 2-3 mere inden 24. december. Derefter går jeg over til vinterbøgerne... ah, december er en herlig læsemåned :-)

  Mvh.
  denlillebogblog.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor lyder det skønt, og sejt at du allerede har nået to! :D december er virkelig en herlig måned! :)

   Slet
 2. Jeg elsker også december og juleeventyr, så jeg håber at nå dem alle i 'Christmas Stories' og 'A Christmas Carol'. I dag har jeg også været en tur på biblioteket og låne 'Julemandens breve' af Tolkien, som jeg skal læse sammen med min datter:-)
  Dejlig 2. December dag til dig:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. 'Julemandens breve' af Tolkien kunne jeg også godt tænke mig at læse, så jeg er spændt på hvad I synes om den. Det lyder i hvert fald super hyggeligt at læse den sammen med din datter, det kunne blive en rar juletradition :)
   Rigtig dejlig 2. december til dig også! :)

   Slet
 3. Hvor har du mange fine julebøger! Alle mine bøger er pakket ned i papkasser, så jeg tror ikke jeg får læst så meget om jul i år. Men kunne nu godt finde på at købe den der 'Christmas stories'! Har udgaven med hunde fortællingerne, og den er jeg ret glad for :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, jeg kan næsten ikke stå imod når jeg ser en fin julebog, for der er jo næsten hyggegaranti ved sådan en :)
   Udgaven med hundefortællingerne er virkelig også fin, og bogryggene er så smukke sammen, så det er i hvert fald også en god undskyldning for at købe den med 'Christmas Stories' som passer til :)

   Slet
 4. Jeg har fået læst 'Nøddeknækkeren' og 'Polarekspressen' indtil videre! Så er jeg lige præcis 9 kapitler bagud i begge af mine boglige julekalendre 'Julemandens død' og 'Mysteriet på slottet' - jeg ender nok med at læse begge to d. 23 december om aftenen, så sidste kapitel passer med at klokken bliver midnat (mig og læseplaner....). Derudover håber jeg på at få læst ''Twas the night before christmas' og 'Peter's jul' også! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da ikke helt skidt :) 'Nøddeknækkeren' og 'Polarekspressen' vil jeg virkelig også gerne læse!
   Åh ja, det når du nok at indhente ;) jeg har af samme grund fravalgt boglige julekalendre i år, selvom det er verdens hyggeligste idé - jeg får dem ikke læst, når jeg samtidig har eksamensperiode. Så når uni-livet en skønne dag er overstået, må jeg prøve med sådan en :D

   Slet