mandag den 13. juni 2016

Bloggerbrunch med Malene Sølvsten og Sara Ejersbo (Ravnenes hvisken)


Lørdag d. 11. juni startede tidligt for mig, da jeg kl. 6.44 sad med sommerfugle i maven i toget fra Horsens mod København. Jeg var nemlig inviteret til bloggerbrunch med Malene Sølvsten, forfatter til Ravnenes hvisken og redaktør Sara Ejersbo hos Forlaget Carlsen.

Inden da havde jeg været så heldig at modtage et eksemplar af bogen, som det hele skulle handle om, så underholdningen til den lange togtur var sikret.

Solen skinnede fra en næsten skyfri himmel da jeg nåede København og på forlaget blev vi mødt af Rikke, som bød velkommen og vi mødte Malene og Sara. Stemningen var hyggelig og uformel og der manglede bestemt ikke noget – der var serveret frisk frugt, de lækreste croissanter, chokolade og juice.
Både Malene og Sara var virkelig dygtige til at fortælle om, hvordan Ravnenes hvisken er blevet til, og der blev stillet nogle gode og interessante spørgsmål undervejs.

Det var spændende at høre om skrive- og redigeringsprocessen, og der var masser af sjove anekdoter. Sara fortalte om, hvordan hun som helt nyansat var faldet over Malenes manuskript, som allerede da havde ligget flere måneder på forlaget uden svar, mens Malene var begyndt at affinde sig med, at intet svar måske var en slags svar i sig selv – det var det dog heldigvis ikke i dette tilfælde! Ravnenes hvisken er forlagets helt store satsning i år.

De fortalte videre om, hvilke overvejelser de gjorde sig i redigeringsprocessen, bl.a. så random en ting som hvorvidt hunde har øjenbryn og større ting som at gøre en karakter 20 år ældre, som en af de sidste helt store ændringer, hvilket i sidste ende gav meget mere mening. Man fik i hvert fald indtryk af, at Malene og Sara har arbejdet virkelig godt sammen undervejs.

Hovedpersonen Annes kærlighedsliv blev også vendt. For Malene var det vigtigt at afspejle en realistisk 17-årig, og i den alder er det de færreste, som allerede ved hvad de vil have og finder deres helt store kærlighed. I stedet for instalove eller det typiske trekantsdrama har Malene derfor kastet en del forskellige – og i øvrigt fantastiske – fyre ind i fortællingen, så det er umuligt at forudse hvem Anne ender sammen med til sidst.

I forhold til skriveprocessen lagde hun meget vægt på, at hun skriver, fordi hun synes det er sjovt. I starten var det egentlig ikke meningen, at andre skulle læse det, men hendes mor fik alligevel lov. Sammen med en veninde har Malenes mor på 70 år nemlig en fantasylæseklub, hvilket er så sejt, og viser, at fantasy er for alle aldre.

Efter snakken var der tid til at få signeret bøger og taget billeder. Det var sådan et hyggeligt event, og nogle af de andre piger og jeg fortsatte videre på bogshopping, bl.a. i Politikens Boghal og fik lidt at spise, inden turen for mit vedkommende gik tilbage mod Horsens ved 17-tiden.

Tusind tak til Malene Sølvsten, Sara Ejersbo og de andre søde bloggere, bookstagrammere og booktubere for nogle hyggelige timer, og ikke mindst tak til Rikke og forlaget for at have arrangeret det hele.

4 kommentarer:

 1. Det lyder som en super hyggelig dag, lækkert. :D

  SvarSlet
 2. Åhh jeg ville så gerne have været med <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så ærgerligt, at du ikke kunne komme med, men sådan er det desværre indimellem <3
   Det kunne være så fint, hvis de lavede et lignende event når bog to udkommer, så må du med der :D

   Slet