mandag den 20. november 2017

BogForum 2017: Bloggerevent med Mhairi McFarlane, Sarah Engell og A. J. Kazinski


Event arrangeret af BogForum

For mit vedkommende startede BogForum 2017 allerede onsdag d. 8. november, da jeg af BogForum var inviteret til bloggerevent på Crowne Plaza Copenhagen Towers med Mhairi McFarlane, Sarah Engell og A. J. Kazinski. Sidstnævnte havde trådt imponerende hurtigt til, da Elsebeth Egholm, som ellers skulle have været aftenens tredje forfatter, måtte melde afbud.


Vi fik fra starten serveret lyserøde bobler og snacks i det hyggelige sofahjørne, hvor den ene halvdel af A. J. Kazinski startede med at læse op af deres nyeste udgivelse, Mirakleres nat, som de havde fejret udgivelsen af dagen før. Derefter fortalte de bl.a. om hvordan det er at gå fra at skrive filmmanuskripter til romaner, hvordan man arbejder to om en bog (de kunne afsløre, at det ikke altid er let, og at det faktisk nogle gange er endt med, at de er blevet uvenner. Det må dog alligevel være det hele værd, for de skriver også sammen under pseudonymet Anna Ekberg). De kunne også fortælle, at de efter BogForum var på vej til litteraturfestival i Brasilien.


Derefter blev det Sarah Engells tur. Hun er lige nu aktuel med Valget, som jeg iøvrigt er vildt begejstret for. Sarah læste et uddrag og fortsatte derefter med at fortælle om arbejdsprocessen. Der er gået en del research til Valget, hvor hun bl.a. har været ude at snakke med flygtningebørn og ungdomspolitikere. Hun lider dog stadig, ligesom mange af os andre, lidt af politikerlede. En af udfordringerne har været, at reglerne på asylområdet ændrer sig så hurtigt under skrivningen, at hun på et tidspunkt blev nødt til at fryse tiden og lade reglerne være som de var, ellers kunne hun blive ved med at gå tilbage og ændre i en uendelighed. Historien fortælles fra ungdomspolitikeren Xenias synsvinkel, og hele bogen var egentlig skrevet færdig på den måde, da Sarah følte, at den lille syriske pige, Lilas, også skulle have en stemme, og sådan blev hendes kapitler til. Disse er inspireret af 1001 nats eventyr, leger med ord og Lilas’ fantasiven Sinbad Søfareren, og sætter ord på Lilas’ oplevelse på rejsen fra Syrien til Danmark. Sarah kunne også fortælle at hun lige nu arbejder på en bog, som hun skriver sammen med Sanne Munk Jensen, som foregår i Hirtshals, og ikke København, som hendes romaner ellers har for vane.


Derefter blev det tid til tapas, og for mit vedkommende aftenens højdepunkt, Mhairi McFarlane. Mhairi var lige så sød, sjov og fantastisk, som man forestiller sig efter at have læst hendes bøger. Hun fortalte bl.a. at hun indimellem trækker inspiration fra de historier hendes venner fortæller om deres virkelige liv, når hun skriver. Hun skriver romantic comedy, fordi hun selv elsker genren, og ved spørgsmålet om, hvilken forfatters stil hun ville sammenligne sine bøger med, svarede hun Marian Keyes. Da hun udgav sin første bog, I det øjeblik var jeg din, var hun bange for, at folk ville tro, at hun havde skrevet om sig selv, da hovedpersonen gik på samme universitet som hende, men det var en frygt hun hurtigt slap. Heldigvis udgiver Mhairi snart en ny bog, som HarperCollins Nordic lovede at gøre alt hvad de kan for at få oversat hurtigt. Den britiske humor, som skinner gennem hendes bøger, viste hun bestemt også denne aften og det var en kæmpe fornøjelse at møde hende og høre hende fortælle om sit forfatterskab.


Både Mhairi og Sarah blev lidt endnu for at signere deres bøger, som kunne findes i de kæmpe store goodiebags, vi fik med fra eventet. Tusind tak til BogForum for et skønt event og den bedste start på BogForum 2017, man kunne ønske sig.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar