onsdag den 22. november 2017

BogForum 2017, lørdag: Paula Hawkins, Adam Silvera og fejring af Nicole Boyle Rødtnes

Event arrangeret af Forlaget Alvilda
Lørdagen på BogForum startede stille og roligt ud, da vi valgte at sove længe efter aftenens festligheder. Vi var derfor først ved Bella Center efter kl. 13, til gengæld havde jeg både Laura og Maja med hele dagen, og som det første forsøgte vi at få et glimt af Linse på scenen, hvilket var umuligt, da der var så mange mennesker. Mange mennesker var i det hele taget kendetegnende for hele lørdag på BogForum, og på gangene herskede indimellem næsten kaotiske tilstande. Derfor smuttede vi ud i Auditoriet i god tid for at se Paula Hawkins.


Efter Paula Hawkins skyndte jeg mig hen til scenen, hvor Adam Silvera skulle på kort efter, og der var jeg så heldig at løbe ind i Nikoline, som skulle mødes med ham, og få minutter efter kom han gående, så jeg nåede at hilse på ham og få en snak med ham om hans bøger, inden han skulle på scenen. Det var helt klart Adam jeg havde set mest frem til at se på BogForum, og han er præcis så fantastisk en personlighed, som man forestiller sig, når man læser hans bøger. 


Da jeg var inviteret til bloggerevent med ham søndag, valgte jeg at springe den vanvittige kø til Adam Silveras signering over lørdag, og fortsatte i stedet hen forbi Alvildas stand, hvor der var dækket op med bobler og alverdens lækkerier. De holdt nemlig reception i anledning af Nicole Boyle Rødtnes bogudgivelse nr. 50. Det var en meget stolt forlagschef og en meget rørt Nicole, der holdt tale, og det var simpelthen så fint.


Derefter gik vi igen rundt og kiggede. Jeg fik set BørneBogForum afdelingen sammen med Cathrine og hendes veninde, inden turen gik ind mod København i Cathrines bil. Her var vi så heldige at være inviteret til drinks med en masse søde bloggere og Forlaget Alvilda, for at fortsætte fejringen af Nicole Boyle Rødtnes.


Drinkseventet blev holdt på Strøm Bar, som var super hyggelig og lavede virkelig lækre og flotte drinks. Vi fik hver et eksemplar af Nicoles udgivelse nr. 50, Udstillet, samt et sneek-peak i form af hendes nyeste udgivelse, Genfærd.

Nicole fortalte om begge bøger, men også mere generelt om sit imponerende forfatterskab. Genfærd handler om en dreng, der begår selvmord, og da hans bedste veninde skal på skoleudflugt til Grønland, begynder hun at se ham. Nicole fik et arbejdslegat, så hun kunne tage på researchtur til Grønland, og det var en kæmpe oplevelse for hende, især naturen. Hun fortalte, at de fleste naturbeskrivelser i bogen faktisk blev skrevet på Grønland, mens hun var der, for at få alle de mange indtryk fældet ned på papir. Selvmordet er i øvrigt inspireret af en virkelig historie, som hun aldrig har kunne slippe.

Udstillet er noget helt andet. Den handler om reality-TV, og blev for Nicole et projekt, hvor hun ville få større forståelse for de unge mennsker, som deltager i reality-TV og hvorfor de opfører sig, som de gør. Hun interviewede med vilje ikke nogen rigtige realitydeltagere, da risikoen for at de har set sig sure på programmet er for stor. Til gengæld fik hun adgang til virkelige deltagerkontrakter, som viser, hvor vanvittige ting der kræves af realitydeltagere og hvad de er villige til at skrive under på. Uddrag af disse kontrakter har hun inddraget i bogen.

Til slut signerede Nicole vores bøger, og jeg havde taget en kæmpe stak af hendes andre udgivelser med, som hun også var så sød at tage sig tid til at signere. Det var en virkelig hyggelig aften, så tusind tak til både Alvilda og Nicole for invitationen.


2 kommentarer:

 1. Google translate completely butchered this one, but from what you've told me and from the pictures it truly sounds and looks like the most epic weekend a bookish person could dream of!! :) Still not over the fact that you got to meet Adam Silvera and see Paula Hawkins :D

  SvarSlet
  Svar
  1. So sorry about Google translate, it's really a crappy option :b but thank you so much for trying anyway, and you're right, at least there are the pictures, and you can always ask me if there's anything you want to know :D
   It was so epic, I really hope you can come experience it next year! Adam was awesome, and it was really interesting to see Paula Hawkins as well, so I'm not quite over it yet either :D

   Slet