tirsdag den 21. november 2017

BogForum 2017, fredag: Bloggerbrunch med Sara Blædel, masser af indtryk og fest med Plusbog.dk

Events arrangeret af Sara Blædel, People’s Press og Plusbog.dk
Fredag var en ret travl og begivenhedsrig dag på BogForum 2017. Det her indlæg bliver lidt billedtungt, da der er virkelig mange stemningsbilleder helt fra det event jeg var til om morgenen, det jeg oplevede på BogForum i løbet af dagen og fra festen om aftenen.


Morgenen startede tidligt for mig, da jeg kl. 9 mødtes med en masse andre bloggere, People’s Press og Sara Blædel på Greasy Spoon, for at spise brunch og fejre udgivelsen af Ilkas Arv. Vi fik den lækreste amerikansk inspirerede brunch tallerken, da bøgerne om Ilka jo foregår i Raccine i USA. Sara fortalte om processen med at skrive både Bedemandens datter og Ilkas Arv, bl.a. om at være i praktik som bedemand i Danmark og hvordan idéen opstod, da hun mistede sine forældre med meget kort mellemrum og pludselig stod ansigt til ansigt med død, sorg, og ikke mindst den kæmpe forskel bedemænd gør for de efterladte. Hun fortalte også om meget interessante researchbesøg hos bedemænd i USA, hvor branchen er noget mere farverig end i Danmark. Hun havde masser af anekdoter om hvordan der derovre sælges alt fra charms med aske i, life boards med billeder af hele den afdødes liv, samt hvordan der bliver holdt både mindehøjtideligheder og fester, endda nogle gange koncerter, i bedemandslokalerne. Den historie der skilte sig mest ud, var den om nonnen, som faktisk inspirerede karakteren Søster i Ilka bøgerne. Hun er baseret på en virkelig nonne, som Sara mødte hos en bedemand. Hendes fornemmeste opgave var at sidde og laminere dødsannoncer, som de efterladte så kunne få med hjem som bogmærker, som en lille souvenir fra begravelsen, og hun havde derfor fået tilnavnet ”The Laminator.” Sara præsenterede de overdådige goodiebags med forklaringen, at hun jo synes vi skulle forkæles lidt, og det må man sige lykkedes med te, La Mer creme, Bobbi Brown blush, alverdens lækkert merchandise der matcher Ilkas Arv, og selvfølgelig bogen det hele handlede om, som Sara signerede. Vi blev sammen med Sara kørt i partybus fra Greasy Spoon til BogForum, hvor vi jo så alle sammen skulle hver til sit. Der var gjort så meget ud af denne bloggerbrunch, så tusind tak til Sara Blædel og People’s Press for en fantastisk morgen.


Godt ankommet til Bella Center fik jeg tjekket ind med min pressebillet (Tak til BogForum) og fik fundet min veninde Laura, som allerede var der. Vi fik lige set et par øjeblikke af debatten om selvskade, bl.a. med forfatteren af bogen Cutter. Derefter nåede vi hen for at se Maria Lucia tale om sundhed, og jeg nåede også ind at se Kronprinsesse Mary tale om #ChildMothers.


Senere stod den på et glædeligt gensyn med Mhairi McFarlane, og derefter var der tid til at gå rundt på messen, hente goodiebags fra både Arnold Busck og Plusbog.dk, og danne os et overblik over messen, for vi havde med vilje lavet et let program fredag, da det var første gang både jeg og Laura var der. Desværre havde Fredrik Backman aflyst, hvilket var ærgerligt, men som det sidste den dag fik vi set WulffMorgenthaler.


Vores veninde Maja kom lige til aftensmadstid, og så gik vi til reception på Plusbog.dks stand, som ekstraordinært havde fået lov at holde åbent efter lukketid. Plusbogs direktør, Mia og forfatter Imran Rashid, holdt tale, hvorefter Sara Blædel uddelte prisen til Årets Forfatter, Hella Joof. Sidste års vinder af Danish Book Blog Award, Rikke fra Paperback Castles, uddelte prisen til dette års vinder, Kathrine fra Bibliotekattens Bøger, hvilket var så velfortjent og godt gået.


Der var DJ, fri bar, goodiebags og både sandwiches og sushi til receptionen, som sluttede omkring kl. 22, hvor vi blev hentet i partybus, som kørte rundt i København en times tid, inden vi ankom til natklubben At Dolores, hvor der heller ikke manglede noget. Tusind tak til Plusbog.dk for en virkelig hyggelig og sjov aften.

Jeg var så heldig at have hele to plus-ones med, så tusind tak til Maja og Laura for at tage med mig til bloggerfest <3 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar