tirsdag den 8. september 2015

"On the Fence" af Kasie West


Titel: On the Fence   Forfatter: Kasie West   Udgivelsesår: 2014   Forlag: HarperTeen
Læst som e-bogBecause this is like a dream. It doesn’t have to be real. It almost feels like we’re floating just outside of consciousness and we can say whatever we want, and in the morning, like with dreams, it just slowly melts away. It’s like you’re up in your bed sleeping and I’m in mine and our subconscious minds are talking.

Charlie er en drengepige, som er vokset op med sin far og brødre, og nabodrengen Braden, som også er som en bror for hende. Hun har altid bare været ’en af drengene,’ været med på deres pranks, dyrket masser af sport, ikke rigtigt haft nogle veninder, eller gået op i make-up eller tøj. Alt dette ændrer sig dog, da hun bliver tvunget til at arbejde i en tøjbutik, sidde model for et make-up mærke, og opdager, at hun har følelser for Braden.

De mødes ved hegnet mellem deres huse om aftenen og taler om, hvordan de har det. Charlie har mistet sin mor, men ingen i familien taler om hvad der er sket med hende. Det er en slags familiehemmelighed, og der er helt klart en historie der, som gradvist bliver fortalt og kulminerer til slut. Der er ligeledes problemer i Bradens familie, da hans far drikker, og er rigtig modbydelig overfor Braden og hans mor. Deres familiesituationer bliver det, som fører Braden og Charlie sammen.

Charlie er competitive, og i starten af bogen mangler hun medfølelse og situationsfornemmelse. Der sker dog en udvikling med hende i takt med, at hun åbner op for menneskene omkring sig, og får nye venner og veninder. Lidt kliché kan man sige at hun går fra at være den grimme ælling til den smukke svane. I starten er hun flov og skjuler sin nye pigede side for familien, og det bliver næsten til et helt dobbeltliv for hende, og hun spænder ofte ben for sig selv.

Hun går fra at være pessimistisk og bruge løb som terapi, til rent faktisk at åbne sig op og snakke om sine følelser. Undervejs må hun dog igennem en del akavede situationer, fordi det med at have veninder og kvindeskikkelser i sit liv er helt nyt for hende, og hun stadig ikke kan finde ud af at bearbejde tabet af sin mor. Meget af tiden er hun faktisk urimelig, og jeg synes ikke altid, at tabet af hendes mor kan bruges som undskyldning. Hun bliver dog gradvist mere ansvarsfuld og fornuftig.

Alt i alt er det en rigtig sød og romantisk historie, med en lidt mere seriøs historie som baggrund. Den handler om familie, tab, identitetskrise og kærlighed, og det er let at forsvinde ind i den, uden at det bliver for sukkersødt. Der er masser af kærlighed, både forelskelse, og kærlighed til familien og sig selv. Kasie West er hurtigt blevet en af mine go-to-forfattere, når jeg mangler let læsning, for hun leverer god underholdning hver gang.


You don’t have to change for a guy.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar