mandag den 21. september 2015

Verdens bedste boghandlere #2: Powell's City of Books, Portland, Oregon, USA

Jeg elsker at besøge forskellige boghandlere, når jeg er ude at rejse. Der findes så mange forskellige og unikke små perler, hvor jeg I en række indlæg vil forsøge at samle nogle af de bedste, største, hyggeligste, eller mest unikke af slagsen, som jeg gennem tiden har besøgt (og har husket at tage billeder af).Udefra ser Powell’s ikke ud af meget. De reklamerer med at være “the largest independent new and used bookstore in the world,” og er et besøg værd, hvis man befinder sig i Portland og har bare en lille smule interesse i bøger og litteratur.

Indvendigt er Powell’s noget af det tætteste man kommer på bookheaven. Der er både nye bøger, bookish merchandise (krus, indkøbsnet, bogmærker… nærmest alt bogrelateret man kan forestille sig), og en kæmpe afdeling med brugte bøger. Der er ganske fornuftige priser, gode tilbud og udsalg.
Butikken består af flere etager, hvor man kan finde bøger om ALT. 

Man kunne bruge flere dage derinde, uden at se det hele. Det er så stort og overvældende, at man egentlig bare lader sig føre af strømmen rundt i de labyrintagtige gange og lader sig påvirke af stemningen, mens man snuser rundt mellem de fyldte bogreoler. Man kunne let fare vildt, og jeg er ikke engang sikker på, at vi så det hele. Jeg begrænsede mig virkelig på købefronten, men ville gerne have købt meget mere end de fem bøger jeg kom ud med (men som beskrevet før, havde jeg nok at gøre med at fragte mine ting hjem fra USA i forvejen).Hos Powell’s er der en helt fantastisk atmosfære, og en følelse af, at der ikke findes en bog i verden, som ikke kan findes her. Forhallen er tilegnet betalingskasserne, samt tidens mest populære bestsellers og bookish merchandise, så travle mennesker hurtigt kan finde hvad de leder efter, uden at behøve forvilde sig ind i det labyrintlignende dyb. For det føles virkelig som om, at når du først er trådt over dørtærsklen fra forhallen og ind i resten af den imponerende butik, er du trådt ind i en helt anden verden, hvor tiden står stille, og du ikke behøver at skynde dig, men langsomt kan slæntre ned gennem de mange rækker af bogreoler, fyldt til randen med al slags litteratur.En ekstra bonus er, at der ikke er sales tax i staten Oregon. Det betyder, at de næsten 9 % som fx nabostaten Washington lægger oveni prisen på en vare idét du når kassen, ikke skal regnes med i Portland, og den pris du ser på prisskiltet reelt set også er den pris du kommer til at betale. Portland er shoppingheaven, og i det hele taget en flot og hyggelig storby.
Powell’s City of Books ligger på:
1005 W Burnside St, Portland, OR 97209, USA

2 kommentarer:

  1. Hvor er den imponerende, stor og flot! Jeg ville uden tvivl fare vild - eller nægte at gå, ved lukketid! :')

    SvarSlet
    Svar
    1. Åh ja, kunne også sagtens flytte ind mellem reolerne :D det kunne også være et dejligt sted at arbejde!

      Slet