fredag den 4. september 2015

"Salt & Stone" af Victoria Scott


Titel: Salt & Stone   Forfatter: Victoria Scott   Udgivelsesår: 2015   Forlag: Scholastic Press
Læst som e-bog


Darkness swallows the sea. The only light we have is from the moon and the stars, and even those are drowning in the storm. Hours ago, we teetered inside a delicate glass snow globe, the sun shining. But someone took our artificial world into their chubby hands and shook to watch the chaos unfold

Denne fortsættelse var lige så intens som forgængeren. Jeg gik i gang med den i samme øjeblik jeg vendte sidste side i bog nummer et.

Vi bliver kastet direkte tilbage i handlingen, hvor sidste bog sluttede. Spillet er stadig i gang. Oprør ulmer hos Tella og hendes nærmeste, men de er nødt til at kæmpe videre og fortsætte i spillet, da det stadig er bagmændene, som har magten. Vi introduceres undervejs til spændende nye personligheder. Både nye allierede og nye fjender, og man ved stadig ikke hvem man kan stole på.

This is what the Brimstone Bleed does to people. Makes us choose between lives. Makes us less human and more animal, desperate to protect our pack mates above all else

Tella begynder at tvivle på sig selv og på Guy, og den slags tanker har hun ikke råd til i dette spil. Det resulterer i et lille personligt oprør mod Guy, hvor Tella forsøger at vise, at hun er selvstændig og ikke er afhængig af ham. Tidspunktet er måske ikke helt ideelt til at være så stædig og stolt, da hun burde tage imod al den hjælp hun kan få. Det viser alligevel en form for styrke, som ofte er medvirkende til at få dem videre gennem de næsten uoverkommelige udfordringer de møder. Hun kæmper samtidig med skyldfølelsen over de forfærdelige ting hun har måtte gøre for at overleve indtil videre, men den kamp er hun ikke alene om. De har alle gjort hvad de var nødt til for at overleve.

Uden at spoile for meget, kan jeg vist godt fortælle, at Scott ikke er bange for at skille sig af med karakterer, både gode og onde, og i nogle tilfælde lade dem komme tilbage på den ene eller anden måde. Alt kan ske, og der er twists hele tiden, hvilket gør bogen umulig at lægge fra sig.
Hvis man var grebet af bog nummer et, kan det kun gå for langsomt med at læse Salt & Stone. Det er mere fra samme skuffe, men det bliver aldrig ensformigt eller kedeligt.


Jeg håber, at der kommer en bog mere, som kan afslutte historien. Der er dog intet officielt annonceret endnu, men jeg vil meget gerne læse mere om personerne og forsvinde ind i universet igen, da jeg slet ikke føler, at jeg er færdig med det. Der er i hvert fald potentiale til endnu en nervepirrende bog.

2 kommentarer:

  1. Håber også virkelig meget at der kommer en tredje bog i serien! <3

    SvarSlet
    Svar
    1. Der SKAL simpelthen komme en tredje bog! :D

      Slet