onsdag den 17. august 2016

Liebster AwardTak til søde Rikke for at nominere mig til ”Liebster Award”. Det er en rigtig hyggelig og sjov måde at lære nye blogs og bloggere at kende på, da spørgsmålene er lidt mere personlige end så mange af de andre tags der florerer i bogbloggerland.

Reglerne har jeg kopieret direkte fra Rikkes indlæg, og de er således:
* Tak bloggeren, som nominerede dig.
* Vis Liebster Award-logoet på din blog/i dit indlæg (Du kan finde et logo nederst i dette indlæg)
* Besvar de 11 spørgsmål, som du modtog fra bloggeren, der nominerede dig.
* Skriv 11 selvvalgte facts om dig selv.
* Nominér 11 nye bloggere (med 1000 eller derunder følgere)
* Lav dine egne 11 spørgsmål, som de nominerede skal svare på.


11 spørgsmål fra Rikke:

1. Hvorfor startede du en bogblog?
Jeg har altid læst meget, men syntes på et tidspunkt, at det var lidt en flad fornemmelse at færdiggøre en bog, stille den tilbage på hylden, og gå i gang med næste bog, uden at der ligesom skete mere. Ved at følge andre bogblogs opdagede jeg, at læsning kunne deles og være noget socialt. Pludselig var der et formål med min læsning, nemlig at dele læseoplevelsen med andre.

2. Hvad kan du godt lide ved en bogblog, og hvad skal der være, før at du følger den?
Jeg kan godt lide flotte og kreative billeder, gennemarbejdet tekst og især kan jeg godt lide, når man kan mærke bloggerens personlighed gennem indlæggene. Jeg følger både bloggere jeg deler smag med og ofte er enig med, og bloggere, jeg ikke så ofte er enig med – begge dele synes jeg, er vildt interessant. Det er lidt dobbeltmoralsk, eftersom jeg ikke selv laver videoer, men jeg bliver så glad, når der indimellem er videoer fra mine yndlingsbloggere, så det er også en del af det, der fanger mig ved en blog.

3. Følger du andre bloggere end dem, der blogger om bøger? Hvis ja, kan du så anbefale nogen?
Jeg følger ikke længere så mange blogs, som ikke omhandler bøger. Hvis jeg skal nævne to livsstilsblogs, som har overlevet invasionen af bogblogs i mit feed, må det blive Emma Martiny og CeliaSchow. De er vidt forskellige, men virker begge så søde og nede på jorden, de har nogle virkelig sunde og fornuftige holdninger og tilgange til livet, og så har de gang i så mange spændende og seje projekter.

4. Ser du dig selv som være introvert eller extrovert - eller en god blanding?
Jeg er helt sikkert introvert. Jeg foretrækker som regel mit eget selskab, selvom jeg nyder at være sammen med mennesker jeg kender virkelig godt. Det falder mig sjældent naturligt at være social og jeg er nok lidt socialt akavet blandt mennesker jeg ikke kender, så jeg vil bestemt ikke beskrive mig selv som udadvendt. Jeg prøver dog altid at gøre mit bedste for at være imødekommende, og det bliver nemmere efterhånden som jeg får succesoplevelser i den forbindelse. Så min ”introverthed” skal bestemt ikke forveksles med manglende interesse, nærmere generthed og et ikke specielt stort socialt behov :)

5. Hvis du skulle til en fest, hvor temaet var noget litterært, hvor i landet skulle dette så helst foregå?
Egentlig er jeg ret fleksibel, så længe jeg kan tage et tog til destinationen, men Midtjylland eller Odense ville nok være at foretrække for mit vedkommende.

6. Yndlings: bøger, serier, film?
Personligt afhænger det meget af mit humør, og jeg har ofte svært ved at definere én ting som min yndlings, og ender oftest med at sige ”en af mine yndlings,” for ikke at udelukke noget. Så en af mine yndlingsbøger er ’The Perks of Being a Wallflower’ af Stephen Chbosky, en af mine yndlingsserier er ’Pretty Little Liars’ og en af mine yndlingsfilm er ’He’s Just Not That Into You’.

7. Hvis du skulle have en læsemakker i form af et dyr, hvilken slags skulle det så være?
Jeg har allerede to læsemakkere i form af mine to katte, Figaro og Findus. Så snart jeg har placeret mig i sofaen med en bog, hopper de op og krøller sig sammen på hver side af mig. Det er noget af det bedste i verden.

8. Hvilket fabeldyr finder du mest fascinerende?
Enhjørninger, tror jeg. Men jeg finder de fleste fabeldyr fascinerende, egentlig.

9. Tager du selv billeder til din blog? Begrund dit svar.
Det gør jeg. Det har fra starten været vigtigt for mig, at billederne på min blog er nogle jeg selv tager, fordi flotte og kreative billeder er noget af det, jeg sætter mest pris på hos andre bloggere. Jeg nyder at tage billederne, og vil meget gerne blive endnu bedre til det med tiden.

10. Hvilket sociale medie foretrækker du?
Helt klart Instagram. Jeg er blevet virkelig glad for at dele billeder der, og blive en del af det store Bookstagram community.

11. Hvilken bog skal alle læse mindst én gang i livet, hvis det stod til dig?
Harry Potter og De Vises Sten. Og så de resterende bøger i serien også, selvfølgelig :)


11 Facts:

1. Jeg er kattemenneske, og kunne ikke umiddelbart forestille mig selv at have en hund. Hunde er søde og fantastiske, men kattes personlighed, temperament og selvstændighed passer bare bedre til mig.

2. Jeg elsker at rejse og gør det så tit jeg kan komme afsted med det. Jeg drømmer om at se hele verden. Indtil videre er det blevet til en stor del af USA, det meste af Europa, og Dubai.

3. Jeg drikker hverken kaffe, te eller kakao – i det hele taget ingen varme drikke, overhovedet. Jeg ville sådan ønske, at jeg kunne lide dem, for det virker på en eller anden måde så hyggeligt og som det obligatoriske tilbehør til læsning. Jeg er nok generelt lidt kræsen med drikkevarer, for jeg kan heller ikke lide cola eller danskvand.

4. I 2014 studerede jeg et semester på Pacific Lutheran University tæt på Seattle i USA. Om et par uger tager jeg til Irland for at studere et semester på University College Cork, som ofte bliver sammenlignet med Hogwarts.

5. Jeg har meget, meget langt hår. I Danmark kommenterer folk det ikke så ofte, som da jeg boede i USA, hvor folk ikke afholder sig fra at tale til fremmede. Det kom der mange sjove oplevelser ud af. Der var ofte folk der råbte ’I love your hair!’, børn der kaldte mig Rapunzel og en meget entusiastisk butiksekspedient ved navn Jazz, som pga. håret sang Den Lille Havfrue og til afsked sagde ’Have fun under the sea!’.

6. Jeg er blevet virkelig dårlig til at huske at høre musik. Før i tiden hørte jeg altid musik, oftest heavy metal og rock. Mit yndlingsband er stadig Black Sabbath, og jeg vil nok altid være kæmpe Ozzy Osbourne fan. 

7. Jeg har kørekort, men har stort set ikke kørt bil siden jeg fik det. Jeg kan ganske enkelt bare ikke særligt godt lide at sidde bag rattet, selvom det ville gøre mange ting lettere.

8. Jeg har fødselsdag d. 24. december, men har aldrig set det som noget negativt. Min familie har altid været fantastisk dygtige til at vende det til noget positivt, at vi har en hel dag fyldt med gaver, lækker mad og hygge, hvor vi fejrer både min fødselsdag og juleaften. Derfor er jul også noget af det bedste jeg ved.

9. Jeg er nok en lille smule hypokonder, og er af den grund holdt op med at se serier som Grey’s Hvide Verden. Selvom jeg elsker serien, har jeg ikke brug for at blive mindet om alle de ting jeg potentielt kan komme til at fejle.

10. Jeg har mistet overblikket over mine ulæste bøger, men kan sige så meget, som at det nok efterhånden nærmer sig det dobbelte antal af mine læste bøger.

11. Jeg skriver lister over alt. Min iPhone summer konstant af påmindelser og jeg har små sedler liggende alle steder. Men det fungerer, og jeg husker som regel de ting jeg skal til tiden.Jeg vil gerne nominere:
Kathrine fra Bibliotekattens Bøger
Malene fra Wondrous Bibliophile
Luna fra Lunas Kaffekrog
Emilie fra The Book Ranter
Mia fra Readers Wall
Susanne fra Sus’ Bogblog
Bente fra Trolderier
Bjørg fra Pipalukbooks
Caroline fra Mit Bogunivers
Mette fra Lykkes Bøger
Sabrina fra Sabrinas Blog


11 spørgsmål til mine nominerede:
1. Hvad er den bedste oplevelse du har fået, som resultat af din blog?
2. Hvilke interesser har du ved siden af bøger og bloggen?
3. Er du katte- eller hundemenneske?
4. Hvor gik dit livs, indtil videre, bedste rejse hen?
5. Hvilket Hogwarts hus tilhører du?
6. Hvilket fag kunne du bedst lide i folkeskolen?
7. Kunne du finde på at springe i faldskærm? Har du måske allerede gjort det, eller noget andet vanvittigt?
8. Hvad er din livret?
9. Hvad drømte du om at blive som voksen, dengang du var barn?
10. Hvilken superevne vil du helst have?
11. Hvis du skulle anbefale mig en bog, hvilken skulle det så være?


Jeg håber, at mine nominerede har lyst til at lege med, og at alle jer, der har læst med, er blevet en lille smule klogere på, hvem jeg er ude på den anden side af skærmen :)

13 kommentarer:

 1. Yay, hvor fint at du ville lege med - og skønne besvarelser! :D

  .. HVORDAN KAN MAN IKKE LIDE COLA? Altså Karina.
  Og og og jeg vidste slet ikke at du skulle til Irland? Det bliver da VILDT spændende :D Jeg glæder mig til at følge med! *misundelig*

  Jeg skriver også alt muligt i noter på min telefon.. Jeg burde anskaffe mig en kalender eller lignende. Haha.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, og tak for nomineringen! :)

   Haha, jeg er ret besværlig med drikkevarer :b Heldigvis kan jeg da altid drikke vand!

   Det føles faktisk også som om, at hele Irland-eventyret er sket lidt pludseligt. Eller, jeg fik svar fra det internationale kontor på SDU d. 1. april, og så har resten af tiden stået på kedeligt papirarbejde, men det er kommet helt bag på mig, at det lige pludselig er NU det skal ske. Jeg skal nok opdatere med masser af billeder rundt omkring, så du kan følge med :D

   Haha, åh jeg burde virkelig også lære at bruge en kalender, så alle mine noter og påmindelser er samlet ét sted. Vi lærer det nok en dag :b

   Slet
 2. Hej Karina! :)
  I finally found the translate button (not that hard when you're actually looking for it) and was laughing tears reading the translation - google translate is priceless! :D but it still worked and this was such a lovely post with fun questions! Yay to PLL, Unicorns,Introversion, Traveling and Cats! <3

  SvarSlet
  Svar
  1. You're so sweet Daphne, thank you for this lovely comment! :D
   Haha, I can imagine! I tried clicking that translate button on one of my own posts once, but have been afraid to ever since - it's really not an optimal option, but I'm glad it worked enough for you to understand it :)
   Yay, so cool that you can relate to those things as well :D <3

   Slet
 3. Så fint! Og tak for tagget - det vil jeg glæde mig rigtig meget til :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Skønt at du vil lege med - jeg glæder mig til at læse dine besvarelser! :D

   Slet
 4. Hvor er det bare nogle fine svar og facts :D Jeg er også vildt kræsen når det kommer til drikkevarer :P Haha
  Og tak for nomineringen, dog var jeg allerede nomineret af Rikke, så jeg har svaret på hendes spørgsmål ^^

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! :) Ej hvor er jeg glad for, at jeg ikke er den eneste, der er kræsen med drikkevarer :D

   Ih, det kan jeg godt se nu! Jeg synes ellers lige, at jeg havde ramt 11, som ikke allerede var nominerede, men det fik jeg vist ikke tjekket grundigt nok :b Jeg glæder mig til at læse dine svar på Rikkes spørgsmål så :D

   Slet
  2. Hahah :D Ja, jeg troede faktisk også at jeg var den eneste som havde det sådan.. Det er jo mega besværligt :P Men som du siger, så kan man jo altid få vand :D Det er også billigere.

   Men ja, jeg håber også på at jeg ikke har nomineret nogen, som var det i forvejen. Sad også og lavede detektivarbejde :P

   Slet
 5. Hvor er det dejligt at høre om, som heller ikke har kørt bil siden hun fik sit kørekort. Jeg har det nemlig på præcis samme måde, og folk forstår det slet ikke. Og ja, jeg kan også se, hvor let en masse ting ville være, men jeg føler mig bare ikke tryg ved det ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih jeg er også glad for, at jeg ikke er alene! I virkeligheden er det et ret fornuftigt valg vi tager, om at lade være med at køre bil, for hvis man ikke er tryg ved det, er man jo næsten mere til fare for sig selv og sine omgivelser. Så det burde folk bare være glade for ;) Desuden råber folk også op om, at man skal tage mere offentlig transport, så der bidrager vi jo også til det fælles bedste. Det er ren win-win for alle andre end os selv :D

   Slet
 6. Hvor er det skønt at læse bagom personen. :0) Og jeg er helt enig med dig mht til at køre bil. Jeg har stort set heller ikke kørt bil siden jeg fik kørekort. Og det er der bare ingen der kan forstå.
  :0D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er virkelig også fan af den her slags indlæg - det er så hyggeligt at lære bloggere bedre at kende på den måde :)
   Hvor er jeg glad for, at jeg ikke er den eneste, der har det på den måde med at køre bil :) Du har ret, der er mange, der slet ikke kan forstå det, og det er måske også en irrational ting - men der er ikke nogen der skal tvinge os til at sætte os bag rettet, i hvert fald :b

   Slet