tirsdag den 21. juli 2015

Serieanmeldelse #2: "The Summer I Turned Pretty" af Jenny Han


”The Summer I Turned Pretty” er en sød og romantisk trilogi om at vokse op og opleve kærligheden. Bøgerne er fyldt med sommerstemning og fjerlet underholdning, men også tungere emner som familieproblemer, venskab, sygdom og svigt.

I bøgerne følger vi Belly, som gennem hele sit liv har tilbragt sine somre i et hus ved stranden med sin familie og familiens venner, Susannah og hendes to sønner Conrad og Jeremiah. Det hele virker meget sødt og idyllisk, men Susannahs kamp mod kræften lægger en dæmper på sommeridyllen, hvilket selvfølgelig påvirker de to familier meget.

Som tiden går, ser vi Belly vokse op, da historien strækker sig over flere år. Flashbacks undervejs giver os et indblik i hvordan hendes forhold til drengene har udviklet sig helt fra de var børn og til de i sidste bog er startet på college. Hun har altid været forelsket i Conrad, men får i løbet af serien også øjnene op for hans bror Jeremiah, så det er et ret alvorligt trekantsdrama hun befinder sig i, hvor hun skal vælge mellem to meget forskellige brødre. Det kan næsten kun gå galt.

Belly er ret naiv, og Conrad har nogle voldsomme humørsvingninger og behandler hende ikke altid særligt pænt. Jeremiah derimod virker som en rigtig sjov og sød fyr. Begge fyre har deres mors kræftforløb at slås med, og bøgerne viser tydeligt hvor forskelligt de reagerer på den samme svære situation. Slutningen af sidste bog springer et par år frem, og jeg savnede egentlig lidt en mere detaljeret beskrivelse af, hvad der var sket i mellemtiden, da nogle ret livsændrende begivenheder fandt sted, men blot bliver nævnt i forbifarten. Det virkede desværre lidt som en forhastet måde at afslutte trilogien på, og en smule ærgerligt, når man havde fulgt hovedpersonerne tæt igennem flere år i de andre bøger. Det ødelagde dog ikke den gode helhedsoplevelse.

Alt i alt var jeg glad for historien. Serien er skøn sommerlæsning, men den bliver aldrig kvalmende sukkersød. Den er hurtigt læst og er god, let underholdning, som emmer af sol og ferie. Tag den med på stranden eller ned til poolen, hvor den passer perfekt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar