mandag den 20. juli 2015

"The Fill-In Boyfriend" af Kasie WestTitel: The Fill-in Boyfriend   Forfatter: Kasie West   Udgivelsesår: 2015   Forlag: HarperTeen
Læst som e-bogCoveret lover ren sukker, og det gør bagsideteksten egentlig også. Det er også i store træk hvad man får, og jeg var rigtigt godt underholdt.

Populære Gia bliver droppet af sin long-distance kæreste på aftenen for prom. Ingen af hendes venner har mødt ham, og hun er derfor bange for, at ingen tror på, at hun har en kæreste. Hun er i det hele taget meget overfladisk og optaget af, hvad andre tænker om hende, og meget usikker på sine venner. En tilfældig fyr på parkeringspladsen ender med at lade som om han er hendes kæreste, så hun kan holde facaden oppe over for sine venner, især rivalen Jules, som forsøger at overtage hendes plads i vennegruppen.

Jules er perfekt beskrevet som sneaky bitch, og jeg blev ofte rasende på Gias vegne og krummede tæer over Jules’ opførsel, som alligevel er så kalkulerende, at hun slipper afsted med den blandt Gias andre venner. Det er skræmmende hvordan Jules formår at manipulere og provokere Gia, men Gias tanker gør det tydeligt præcist hvorfor og hvordan det kan lade sig gøre. Man kan nemt relatere til, hvordan nogle få dårlige beslutninger, taget i panik, hurtigt kan udvikle sig til noget, som er svært at forklare sig ud af igen. På den måde er Gia fanget i en ond cirkel. Hun har viklet sig selv ind i et net af løgne, og dermed har hun givet Jules den ammunition hun skal bruge mod hende. Gia er nødt til at blive ved med at lyve for ikke at blive afsløret. Det bliver mere og mere indviklet for hende at opretholde sit image og hun mærker konsekvensen af hvad der startede som en lille hvid løgn…

Selvfølgelig bliver Gia forelsket i sin søde og flotte, falske date, og glemmer hurtigt sin ekskæreste. Hayden virker også som en virkelig god fyr og Gia hjælper ham med at hævne sig på hans ex, men er noget af det ægte? Eller er det hele blevet for kompliceret?

Gia gennemgår lidt af en udvikling og begynder at tro mere på sig selv i løbet af bogen. Hun får sagt fra over for Jules og gruppepresset, men mister nogle venner i processen. Til gengæld får hun nye venner, som ærligt talt virker til at være meget bedre for hende end de gamle. Det er tydeligt, at Gias facade-tendens ikke stammer fra fremmede, og at alt måske ikke er så perfekt, som det ser ud til ved første øjekast…

Bogen forsøger indimellem at belyse problemet med sociale medier og unges afhængighed af konstant at blive bekræftet. Overfladiskhed bliver gjort til syndebuk, og dette understreges af Gias erkendelse af, hvor forkert hendes oprindelige bekymring om at vise sin kæreste frem for sine venner var, for ikke at tabe ansigt og beholde sin status.

I did care what other people thought about me. I did delete pictures or tweets that didn’t get enough likes. I did measure my worth in those terms. I was possibly the most shallow person on earth and I was just now discovering it

Det er en typisk, og til tider meget forudsigelig, teenage love story med high school intriger og drama. Fyldt med ligegyldige problemer, som bliver blæst ud af proportioner, men samtidig en virkelig sød og romantisk historie.

Man kan her koble hjernen fra og hygge sig med lyserød læsning, hvori de største problemer at slås med er at vælge outfit, vælge drømmefyr, og bekymre sig om, om ens bedste venner nu også kan lide én. Den passer perfekt til en doven sommerferiedag, hvor man mest har lyst til ukompliceret læsning, for det er præcis hvad denne bog er, og dét klarer den godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar