mandag den 31. august 2015

"Fire & Flood" af Victoria ScottTitel: Fire & Flood   Forfatter: Victoria Scott   Udgivelsesår: 2014   Forlag: Scholastic Press
Læst som e-bog


Tella Holloway is losing it. Her brother is sick, and when a dozen doctors can’t determine what’s wrong, her parents decide to move to Montana for the fresh air. She’s lost her friends, her parents are driving her crazy, her brother is dying – and she’s helpless to change anything.
Until she receives mysterious instructions on how to become a Contender in the Brimstone Bleed. It’s an epic race across jungle, desert, ocean, and mountain that could win her the prize she desperately desires: the Cure for her brother’s illness. But all the Contenders are after the Cure for people they love, and there’s no guarantee that Tella (or any of them) will survive the race.

Dette var en både intens og actionpacked læseoplevelse, fyldt med humor og sarkasme, og den fangede mig hurtigt.

Flere steder bliver den beskrevet som Hunger Games møder Pokémon – det var dét der fangede min interesse, og jeg blev bestemt ikke skuffet. Jeg fik præcis hvad jeg forventede, og jeg var virkelig godt underholdt. Historien er fyldt med spænding, og siderne vendte nærmest sig selv.

Tella starter som en overfladisk og lettere egoistisk hovedperson, men hun sætter alligevel livet på spil og satser alt for at redde sin bror. I starten er hun helt sikkert fremstillet som underdog, men hun udvikler sig til at være en sej og selvsikker overlever, og i virkeligheden har hun måske altid haft det i sig. Hendes kærlighed til dyrene gjorde det endnu lettere at holde af hende, og dyrene i sig selv var fantastiske karakterer.

Bogen viser den interessante magtbalance som opstår, når man sætter nogens elskede i fare og samtidig giver dem chancen for at redde dem. Deltagerne er tvunget til at gøre som konkurrencens bagmænd kræver og det forventes at de gør det uden at stille spørgsmål. Det afholder dem dog ikke fra at knytte stærke bånd undervejs og hjælpe hinanden på trods omstændighederne, og blandt de øvrige deltagere er der flere mindeværdige personligheder. Der er dog også fjender i spillet, udover bagmændene, og det er svært at vide hvem man kan stole på.

Der er masser af mystik omkring, hvem der står bag konkurrencen, sygdommen og kuren. Det er større og stikker dybere end først antaget. Det er et interessant indblik i menneskelig psyke og hvordan vi reagerer under pres, reagerer mod hinanden og hvad der skal til for at mennesker viser deres sande ansigt, og hvor langt man er villig til at gå for at redde dem man elsker. De bliver presset til det yderste, både fysisk og psykisk.


Der er da nogle fællestræk med Hunger Games, men jeg synes ikke det er nok til, at man kan kalde det en direkte efterligning. Historien og universet er alligevel helt sin egen, selvom det ikke er det mest originale koncept i verden, men det fungerer bare virkelig godt, og kan klart anbefales.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar