fredag den 28. august 2015

"Jagten på Harry Winston" af Lauren Weisberger


Titel: Jagten på Harry Winston   Forfatter: Lauren Weisberger   Udgivelsesår: 2008   Forlag: Sommer & Sørensen (Borgens Forlag)


En lørdag aften efter alt for mange drinks indgår de tre veninder en pagt: På et år skal de ændre deres liv radikalt. I løbet af det næste år skal Emmy have affærer med en mand fra hvert kontinent, Adriana skal sikre sig en Harry Winston-diamant og dermed en kommende ægtemand, og Leigh må finde ud af, hvilken mand hun egentlig vil have. Klar? Parat? Start!

Den startede lovende ud som klassisk chick-lit med typiske, komisk uheldige og lettere neurotiske hovedpersoner. Den slags bog, hvor man føler, at man kender personerne allerede efter ganske få siders læsning. Personerne var stereotyper, men det føltes lidt som gensyn med gamle veninder, om end en smule karikerede og til tider overdrevne. Vi følger deres glamourøse liv på Manhattan, men samtidig meget normale problemstillinger omkring kærlighed, forhold, livet sidst i tyverne, og den identitetskrise der nogle gange følger med at runde en bestemt alder og indse, at man måske ikke er det sted i livet man havde forventet. Det hele viste sig dog hurtigt at gå ned af bakke.

Bogen har da sjove øjeblikke, men mest af alt var det en kamp at komme igennem de knap 300 sider. Da jeg nåede til side 100, overvejede jeg at give op. Jeg læste andre bøger samtidig. Min stædighed fik mig til at læse videre, men den hang lidt som en tung sky over hovedet på mig. Karaktererne virkede ligegyldige og nogle gange endda irriterende og urealistiske. Jeg kunne ikke rigtigt relatere til dem eller deres liv, hvilket var super ærgerligt. Der sker ikke det store i løbet af bogen, ikke noget sindsoprivende spændende og når der endelig er passager med noget handling, bliver det alt for hurtigt afløst af ligegyldig smalltalk fra forfatterens side, så helhedsindtrykket kommer til at fremstå indholdsløst.

Bogen er ikke direkte elendig, bare lidt kedelig og ligegyldig. Der er for meget klynk, brok og selvmedlidenhed. Personerne og handlingen er dybt uinteressante og selvcentrerede. Det er også som om, at pagten, som ellers skulle være omdrejningspunktet for hele bogen, lige så stille bare glider ud i sandet, som om både forfatter og karakterer lige så stille selv opgiver at føre idéen til ende…


Det var sgu morsomt når det var Renée Zellweger som spillede en sød, buttet pige som kæmpede sig gennem en våd selvmedlidenhedsfest, men det var ikke så hysterisk morsomt når man selv var den søde, buttede pige – okay, tynde, men ikke på den lækre måde – og ens liv lige havde forvandlet sig til en chick flick.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar