fredag den 21. august 2015

Nye bøger #3: GenbrugsfundDet kan godt betale sig at gå på jagt i genbrugsbutikker efter bøger. Indrømmet: meget af det, de har på hylderne er noget bras. Indimellem kan man dog være heldig at støde på noget virkelig, virkelig godt, til næsten ingen penge.

Forleden var jeg så heldig. Jeg var i to forskellige genbrugsbutikker i Horsens, som begge har et stort udvalg af bøger. Begge steder havde endda hylder med engelske bøger, så det var primært der jeg gjorde de bedste fund.

Bøgerne på billedet ovenover har jeg samlet givet 103 kr. for. 103 kr. Hardback udgaverne ser fuldstændig nye ud, så det var virkelig et kup.

Jordens Salt af Sally Altschuler faldt jeg tilfældigt over. Det er sjovt, for efter at have læst Boghjørnets indlæg om tvungen læsning og gamle skolebøger, tænkte jeg virkelig længe over, hvad jeg havde læst som tvungen læsning i skolen, og jeg kunne ikke huske noget af det. Der var dog alligevel én bog, som jeg hverken kunne huske titel eller forfatter på, kun lidt af stemningen i bogen. Jeg var ikke i tvivl, da jeg så den i genbrugen. Det var Jordens Salt, så den måtte med hjem.

Sepulchre af Kate Mosse. Jeg har tidligere læst Winter Ghosts af samme forfatter, som jeg husker som meget stemningsfuld. Sepulchres cover passer perfekt til Winter Ghosts, så den skulle selvfølgelig med hjem og holde den med selskab på reolen.

Lukketid af Joseph Heller. Dette skulle være en slags fortsættelse til Catch-22, hvor man følger nogle af karaktererne mange år efter handlingen sluttede. Jeg elskede Catch-22 og glæder mig meget til at læse Lukketid og til gensynet med karaktererne. Min eneste bekymring er dog lidt, at bogen er på dansk. Tror det er en miljøskade fra mit studie, for jeg ville egentlig helst have læst den på engelsk, men jeg må ’nøjes’ med oversættelsen.

As I Lay Dying af William Faulkner. Dette køb skyldes højst sandsynligt endnu en miljøskade fra mit studie. Der er delte meninger om Faulkner, men alligevel har langt størstedelen af undervisere osv. på mit studie lovprist manden, og det er nærmest blasfemi ikke at have læst og elsket ham. Jeg har tidligere læst hans bog Go Down, Moses til et fag på uni. Jeg var ikke imponeret. Den indeholdt verdens længste passage uden punktum (den er god nok), og vores underviser rådede os til bare at læse videre når der var noget vi ikke forstod, for om vi så læste det 20 gange ville det ikke gøre det bedre (han indrømmede endda selv, at der var passager i Faulkners bøger han aldrig ville forstå… som om det skulle være en kvalitet). Ikke desto mindre, så skal Faulkner have en chance til, for jeg er stadig nysgerrig omkring, hvad der gør ham så fantastisk i nogles øjne.

Uglies af Scott Westerfield har jeg længe gerne ville læse. Det er første del i en serie, så jeg er lidt bekymret for, om jeg kan få resten af bøgerne i denne udgave, for jeg har aldrig set den før. Men nu skal jeg jo selvfølgelig lige læse den, før jeg bestemmer mig for, om jeg skal have resten.

Dead Simple af Peter James læste jeg på dansk for nogle år tilbage, og den var virkelig god. Så jeg regner med at genlæse den inden længe, i denne engelske udgave.

Middlesex af Jeffrey Eugenides, The Shadow of the Wind af Carlos Ruiz Zafón, og Wolf Hall af Hilary Mantel er alle bøger, som jeg har hørt en masse godt om på forskellige andre bogblogs, og jeg kunne simpelthen ikke lade være med at købe dem i disse flotte hardback udgaver.


Har I læst nogle af disse? Fortæl også gerne om gode bogfund I har gjort i genbrug
J


4 kommentarer:

 1. Genbrugsbutikker og byttebogscentraler er ekstremt undervurderede! Der eksisterer også et par fantastiske af slagsen her i Esbjerg, hvor jeg tit føler mig meget heldig. (Eksempelvis når de har: Fyld en pose for 25 kr.!) Man bliver så glad indeni af billige bøger.
  Jeg har selv Eugenides' Middlesex stående, men har ikke fået den læst endnu, men fortæl endelig om den, når du kommer i gang :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja helt vildt undervurderede! :) men hvor er det skønt at der også er nogle fantastiske af slagsen hvor du bor, en hel pose bøger for 25 kr. er jo verdens bedste tilbud! :D og hvor har du ret!

   Det skal jeg nok, men jeg tror det er sådan en bog jeg lige skal tage tilløb til at læse, så det kan være du når det inden mig :)

   Slet
 2. Jeg har også virkelig scoret meget godt, langt over halvdelen af min bogreol er købt i genbrug, antikvare eller brugsforhandler eller biblioteksbog udsalg :D

  - Anne
  www.venterpaavin.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder virkelig godt! Det er så rart at give bøgerne et nyt hjem, fylde sin bogreol og spare penge samtidig :D

   Slet